برای سلامت کبد چه بخوریم و چه نخوریم؟
1)
غذاهای پر فیبر مانند جو دوسر به کار بهتر کبد کمک میکنند. این غذا برای شروع صبح بسیار عالی است مخصوصا اگر گرم باشد. در طب سنتی هندی (ayurveda ) به مصرف غذای گرم مخصوصاً عدس و جو در صبح توصیه بسیار شده است. این غذا وزن شما را کم کرده و شکمی صاف برای شما ایجاد میکند.
2)
از غذاهای پر چرب مخصوصاً برگر و سیب زمینی سرخ کرده ( خیلی سخت است خودم میدانم ) دوری کنید.
این گروه از غذا اگر زیاد هم خورده شوند، فشار زیادی به کبد میآورند. این کار سنگین باعث التهاب کبدی و حرکت به سوی سیروز کبدی می شود.
3)
اضافه کردن سبزیجات مخصوصاً بروکلی به رژیم روزانه میتواند به سلامت کبد کمک کند. بعضی تحقیقات نشان داده بروکلی به درمان کبد چرب غیر الکلی کمک زیادی کرده است.
4)
آیا شما هم مانند من نمیتوانید روز خود را بدون قهوه شروع کنید؟ اگر مانند من هستید این نوید را به شما میدهم که تحقیقات جدید از اثرات خوب قهوه در پیشگیری و درمان آسیب کبدی خبر داده اند. تحقیق دیگر از اثر کاهش دهنده قهوه بر احتمال ابتلا به سرطان کبد خبر میدهد.
5)
شکر یک غذای آسیب زننده به کبد میباشد مخصوصاً اگر زیاد خورده شود. کبد شکر را به چربی تبدیل و در خودش ذخیره میکند. این چربی وقتی زیاد میشود سلول کبد را خفه میکند و باعث سیروز کبدی میشود. شکر را پس حذف میکنیم.
6)
چای سبز به علت دارا بودن یک نوع آنتی اکسیدان به نام catechin از چندین نوع سرطان جلوگیری میکند که سرطان کبد نیز در این لیست وجود دارد. چای سرد و چای آماده مقادیر کمتری از این ماده نسبت به چای دمی دارد.
7)
یکی از بهترین کارهایی که برای کبد میتوان کرد نوشیدن آب با دمای محیط (آب سرد به هیچ وجه!) به مقدار فراوان است.
8)
مغزها مخصوصاً بادام منبع غنی از ویتامین E هستند. این ویتامین از ابتلا به کبد چرب جلوگیری میکند. بادام برای قلب نیز مفید است و به جای میان وعدههای شیرین و پرچرب این ترکیب عالی را جایگزین نمایید.
9)
بدن ما به نمک نیاز دارد اما نه به مقدار زیاد! تحقیقات نشان داده غذای شور و پرنمک باعث آسیب سلولهای کبدی می گردد
10)
برگهای سبز دارای مادهای به نام گلوتاتیون هستند که برای کار طبیعی کبد لازم میباشد. اسفناج نیز در این گروه منبع غنی از این ماده میباشد.